Bubble Blog

posting everything thats on our mind


CHRIS NIKOU

Το Internet είναι μονόδρομος.

Τα σημάδια είναι γύρω σας αν καθίσετε να τα δείτε. Και για τις επιχειρήσεις που όχι απλά έχουν ένα website αλλά για τις επιχειρήσεις που δεν γίνονται ένα με το Internet αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ευκαιρία ή απειλή. Το αν θα είναι το ένα ή το άλλο εξαρτάται από την επιχείρηση και το πώς θα αντιδράσει.

Και αυτό γιατί το Internet γεμίζει με μικρούς επιχειρηματίες.

Μέσα από sites όπως το eBay
(και ανάλογα ελληνικά sites δημοπρασιών) γινόμαστε ξαφνικά όλοι ιδιοκτήτες μιας μικρής επιχείρησης, της Ο Εαυτός Μου Α.Ε.

Ξαφνικά μας δίνεται η δυνατότητα να πουλήσουμε οτιδήποτε έχουμε, είτε αγαθό, είτε υπηρεσία. Μπορώ να μπω σε ένα site δημοπρασιών και να βγω να πουλήσω:

  • το κινητό μου τηλέφωνο που πήρα με επιδότηση και δε το θέλω
  • τα βιβλία που αγόρασα και διάβασα
  • τα CD και DVD που άκουσα και είδα
  • τη φωτογραφική μου μηχανή, γιατί έχω δύο
  • την τηλεόρασή μου, γιατί θέλω να πάρω μία ακόμα μεγαλύτερη
  • το αυτοκίνητό μου, γιατί μου γυάλισε ένα άλλο
  • το σπίτι μου!

 

Όλα αυτά, μπορώ να τα κάνω μέσα σε πέντε λεπτά. Μπορώ επίσης να πουλήσω τον εαυτό μου και τις όποιες ειδικότητές μου. Μπορώ να βγω και να πω ότι "πουλάω" την εβδομάδα μου σε όποιον δίνει 200 ευρώ για να με προσλάβει για να κάνω ότι δουλειά θέλει, από καθαρίστρια μέχρι γραμματέας.

Ή μπορώ, αν έχω χόμπυ τα νύχια, να φτιάξω ένα microsite και να διαφημιστώ, βάζοντας δείγματα της δουλειά μου. Αν ήμουν κομμώτρια, θα έβαζα πέντε φωτογραφία και τα τηλέφωνά μου
(σημειώνοντας πως παίρνω 250 ευρώ για γάμους αντί για 350 που παίρνει το κομμωτήριο)

 


CHRIS NIKOU

Πού είναι ο τιμοκατάλογος ?

Στην ιστοσελίδα μας δε θα βρείτε ποτέ κατάλογο με τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ούτε έχουμε μια fix τιμή για τις σελίδες που κατασκευάζουμε. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε έργο είναι μοναδικό και το αντιμετωπίζουμε με αυτήν ακριβώς τη λογική.


Δεν είμαστε απλά μια εταιρεία που κατασκευάζει ιστοσελίδες. Είμαστε σύμβουλοι. Ρόλος μας είναι να σας συμβουλέψουμε και να σας προτείνουμε τη κατάλληλη λύση για εσάς , με βάση τις αληθινές σας ανάγκες.


Για αυτό όταν κάνουμε την πρώτη μας επαφή, θα δείτε ότι προσπαθούμε να μπούμε στη φιλοσοφία σας, να αναλύσουμε με ακρίβεια τις ανάγκες που έχετε, να σας βοηθήσουμε να θέσετε προτεραιότητες και να αποφασίσετε τι χρειάζεστε αρχικά και τι σας συμφέρει καλύτερα να υλοποιήσετε στο μέλλον. Πάντα σεβόμενοι το budget που έχετε διαθέσιμο.


Δεν πουλάμε προκατασκευασμένες λύσεις. Ξέρουμε καλά την αγορά και γνωρίζουμε ότι οι λύσεις αυτές δεν αποδίδουν. Όταν καταγράψουμε με ακρίβεια τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε και τους στόχους που έχετε θέσει, θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε για εσάς την πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά, για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες που έχετε για τη διαδικτυακή σας παρουσία και να σας ετοιμάσουμε μια οικονομική προσφορά.CHRIS NIKOU

Η τέλεια ιστοσελίδα (άποψη μας…)

Το τέλειο το site είναι κάτι το άπιαστο.

Όπως το προϊόν σας δεν αρέσει σε όλους (ούτε η Coca Cola, το #1 προϊόν παγκοσμίως δεν αρέσει σε όλους), έτσι και το site σας δε μπορεί να αρέσει στους πάντες.

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να προσανατολιστούμε σε μια σελίδα χωρίς αν γίνετε splash page. Η splash page είναι εκείνη η σελίδα που δείχνει το λογότυπό σας ή λέει και πέντε κοινότυπα πράγματα για την επιχείρησή σας και πολλές φορές αναγκάζει τον επισκέπτη να διαλέξει τη γλώσσα στην οποία θέλει να δει το site.

Αν νομίζετε πως ο επισκέπτης θέλει να χάσει 10-20 δευτερόλεπτα από το χρόνο του για να δει το λογότυπό σας να στριφογυρνάει, ή για να ακούσει όποια μουσική επιλέξετε να του βάλετε να ακούσει, τότε γελιέστε.

Ναι, το δικό σου site δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε σένα το λέω στο βάθος που προσπαθείς να βρεις κάποιο λόγο για να νομίζεις πως "το δικό μου είναι διαφορετικό". Ε όχι, λοιπόν δεν είναι.

Με το καλημέρα, ο επισκέπτης πρέπει να μπαίνει στην ουσία.

Φανταστείτε αυτό το σκηνικό:

Πάτε στο supermarket και πριν μπείτε σας σταματάει ένας τύπος ο οποίος σας λέει:


"
Καλωσήρθατε στο super market Foufou. Το supermarket μας είναι μέρος της αλυσίδας της Φούφουτος ΑΕΒΕ, εταιριάς εισηγμένης στο χρηματιστήριο. Μέσα στο supermarket μπορείτε να ψωνίσετε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας ή απλά να κάνετε βόλτες στους διαδρόμους μας για να συγκρίνετε τις τιμές μας. Αν θέλετε βοήθεια, αναζητήστε μία από τις βοηθούς πωλήσεων που θα φροντίσει για την άμεση εξυπηρέτηση σας. Σε περίπτωση φωτιάς, θα ηχήσει ο συναγερμός του καταστήματος οπότε θα σας ζητηθεί από τα μεγάφωνα να βγείτε από το κ


Chris Nikou

Μπορεί η ιστοσελίδα μου να βγεί τζάμπα ?

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για κάποιον που ξέρει κάποιον που ξέρει κάποιον που είναι γνωστός με κάποιον που μπορεί να κάνει την σελίδα σας με πάρα πολύ μικρό κόστος.

 

Είναι καλύτερο να σχεδιάσει το site σου μια εταιρία ή απλά κάποιος ο οποίος έτυχε να βρεθεί στο δρόμο σου?

 

Αυτό είναι ερώτημα το οποίο έχουμε απαντήσει πάμπολλες φορές τα τελευταία 10 χρόνια που είμαστε στον χώρο, οπότε θα σας απαντήσουμε απλά:

Η καλύτερη λύση είναι το να σου φτιάξει το site μια εταιρία.

Η πιο συμφέρουσα λύση είναι το να σου φτιάξει το site μια εταιρία.

Η αποτελεσματικότερη λύση είναι το να σου φτιάξει το site μια εταιρία.

Μην είναι το support; Η σιγουριά του να ξέρεις πως αν χρειαστείς κάτι, θα το πεις σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν και θα στο φτιάξουν;

Μην είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση; Το ότι υπάρχει το κατάλληλο άτομο για την κατάλληλη δουλειά; Και έτσι αντί να έχετε κάτι το οποίο είναι φτιαγμένο «κάπως» επειδή έτσι ξέρει να δουλεύει ο ένας designer, μια σωστή εταιρία το φτιάχνει έτσι όπως πρέπει να είναι.

Μην είναι η υποδομή; Το να ξέρεις πως το website σου δεν είναι φορτωμένο, ούτε έχει «πέσει» γιατί βρίσκεται σε άρτιο hosting cent
er με τη δυνατότητα να δουλέψει ακόμα και σε 24ώρη διακοπή ρεύματος.

 

Μην είναι η τεχνογνωσία; Το προσωπικό μας εκπαιδεύετε σε σεμινάρια τελευταίας τεχνολογίας για να μπορέσει να παρέχει το καλύτερο που υπάρχει με τις τελευταί


Chris Nikou

Χρειάζομαι mail ?

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) με σκοπό τη λήψη και αποστολή μηνυμάτων. Η χρήση του email συντομεύει το χρόνο επικοινωνίας σε σημείο που στο παρελθόν θα ξεπερνούσε και τα όρια της φαντασίας. Με το e-mail μπορεί κανείς να στείλει ένα μήνυμα ή γράμμα στις 09:00 το πρωί και να έχει απάντηση έως τις 09:05 το ίδιο πρωί.  Η αποστολή ενός e-mail παίρνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα.
Μπορεί κανείς να αποστείλει το ίδιο μήνυμα ή γράμμα σε 100 διαφορετικούς παραλήπτες στο ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος από την αποστολή μίας επιστολής σε έναν μόνο παραλήπτη με τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ! Ακόμα και εάν θα τύχαινε τα ΕΛΤΑ να εφάρμοζαν χαμηλή ταρίφα αποστολής σε περιόδους χαμηλής κίνησης
(π.χ. εκτός εορταστικών περιόδων κλπ) και πάλι το κόστος αποστολής με τη χρήση του e-mail συμφέρει περισσότερο. Συγκεκριμένα το ελάχιστο κόστος αποστολής μίας επιστολής εσωτερικού αντιστοιχεί σε 30 λεπτά. Το κόστος για να στείλετε την ίδια επιστολή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους είναι δωρεάν! Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το κόστος δεν διαφοροποιείται με την απόσταση. Όσο θα πλήρωνε κανείς για να στείλει ένα e-mail στη διπλανή γειτονιά το ίδιο θα του κόστιζε να το στείλει στην Αυστραλία, Αμερική, Λονδίνο, στη Θεσσαλονίκη, κλπ. ...Σχεδόν Τίποτα


Chris Nikou

Μα τι να την κάνω την ιστοσελίδα ?

Μια πελάτισσα μας έστειλε το εξής email:

Έχω εδώ και πολλά χρόνια μια σχολή χορού. Έχω επισκεφτεί την σελίδα σας αρκετές φορές έχω δεί τις δουλειές σας και  παρόλα αυτά κάθε φορά που λέω ότι θα φτιάξω ένα website για τη σχολή κολλάω. Χρειάζομαι ή όχι μια σελίδα μιας και δεν πουλάω τίποτα online;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι ένα κατηγορηματικό ναι. Μια εταιρία πο


Chris Nikou

Coming
our website is very close....

by JooForge

Home